Смернице за заједницу компаније Verizon Media

Verizon Media је део Verizon породице компанија и укључује разноврсну мешавину дигиталних и мобилних брендова глобалног досега, укључујући Yahoo и AOL. Verizon Media заједнице обухватају људе са веома разноликим искуствима, образовним профилима и ставовима, а ми нудимо широку палету производа, услуга и доживљаја на мрежи. Ове смернице важе за коришћење производа и услуга компаније Verizon Media и помоћи ће вама и остатку заједнице компаније Verizon Media да уживате у доживљају при њиховој употреби. Такође потражите и поштујте додатна правила која могу да важе за одређене производе или услуге.

Као корисник производа компаније Verizon Media, играте важну улогу у одржавању динамичности и безбедности наших заједница за све кориснике. Веома смо захвални што помажете да наши производи и услуге остану позитивне, разнолике и пријатне заједнице на чијем развоју напорно радимо.

Укратко

  • Будите добар члан заједнице. Комуницирајте, повезујте се и опходите се према другима са поштовањем.
  • Држите се теме. Нека ваш садржај буде релевантан и на одговарајући начин га формулишите.
  • Будите информисани о правилима. Ваше активности у производима компаније Verizon Media подлежу овим Смерницама за заједницу и Условима коришћења компаније Verizon Media, као и свим правилима карактеристичним за одређене производе.
    • Ако видите садржај који крши ове Смернице за заједницу, пријавите га помоћу алатке за пријављивање злоупотребе која се налази у свим нашим производима.  
    • Ако не поштујете ова правила, можемо да предузмемо одговарајуће мере на вашем налогу, што може да обухвата уклањање садржаја, обустављање дозвола за коментарисање, упозорења, обустављање и/или укидање налога. Дајемо све од себе да бисмо обезбедили поштен исход, али у сваком случају задржавамо право да обуставимо налоге или уклонимо садржај, без претходног обавештења, из било ког разлога, али посебно да бисмо заштитили своје услуге, инфраструктуру, кориснике и заједницу.  Иако нас ове смернице уговорно не обавезују да поступамо на одређен начин, даћемо све од себе да их примењујемо у складу са својим начелима и вредностима.
    • Посетите наш Центар за помоћ да бисте сазнали више о томе на који начин примењујемо ове смернице, као и о могућностима да поднесете жалбу на нашу одлуку да уклонимо ваш садржај у одређеним производима.

Чување безбедности производа

Претње насиљем. Забрањене су претње насиљем усмерене на појединце или групе, укључујући јавне личности, а ако постоји основ за то, пријављују се и полицији. Садржај који промовише, подстиче или подржава насилно или неко друго криминално понашање такође је забрањен (нпр. подстицање других да изврше акт насиља против појединца или групе или изражавање подршке за кривичне преступе неке особе која је починила акт насиља).

Тероризам. Забрањен је садржај који промовише, охрабрује или подстиче на чинове међународног или државног тероризма. Ова забрана обухвата садржај који подржава или слави терористичке организације, њихове вође или повезане насилне активности, као и садржај предвиђен за регрутовање појединаца који би се придружили терористичким организацијама.

Експлоатација деце. Немојте постављати, слати ни тражити садржај који сексуализује малолетна лица или поспешује или промовише сексуалну злоупотребу деце. Ово обухвата садржај који је дигитално обрађен или је у цртаном облику. Поседовање, дистрибуција и тражење материјала за сексуалну злоупотребу деце представљају озбиљан злочин који пријављујемо полицијским органима широм света путем организације National Center for Missing and Exploited Children (Национални центар за несталу и експлоатисану децу). 

Говор мржње и повезане активности. Забрањујемо садржај било које врсте који подстиче мржњу или заговара насиље против неке особе или групе на основу стварне или перципиране расе, боје коже, етничке припадности, националног порекла, религије, пола, родног идентитета, узраста, статуса ветерана, сексуалне оријентације, инвалидитета, здравственог стања, обољења или политичких ставова или припадности. Такође, групама и организацијама које заговарају насиље и мржњу према другима на основу горенаведених карактеристика забрањујемо да користе наше услуге (нпр. да помоћу наших услуга промовишу догађај или окупљање мрзилачке групе). Прочитајте ове савете за супротстављање говору мржње које наводи организација Anti-Defamation League (Лига против клевете).

Самоубиство и самоповређивање. Не постављајте садржај који промовише или слави самоубиство или самоповређивање. Ово обухвата садржај који охрабрује друге да повређују себе (нпр. постављање садржаја који промовише поремећај у исхрани).

Крвопролиће и сакаћење. Забрањен је садржај који приказује или промовише тешке телесне повреде, мучење или сакаћење људи или животиња.

Садржај за одрасле. Немојте постављати садржај који обухвата голотињу, укључујући мушке или женске гениталије или откривене женске груди, укључујући брадавице. Прихватамо изузетке од овог правила за постове са уметничком, образовном, политичком или научном вредношћу, као и у другим случајевима када намена садржаја није сексуално узбуђење (нпр. дојење, порођај и голотиња у знак протеста). Није дозвољен садржај који приказује сексуални чин или телесне течности или излучевине у сврху сексуалног узбуђења.

Узнемиравање и малтретирање. Лични напади на друге људе, посебно на друге кориснике производа компаније Verizon Media, забрањени су на нашим платформама. Ова забрана обухвата садржај предвиђен да застраши, осрамоти, понизи, сексуално узнемири или на други начин нанесе штету, као и садржај чији је ефекат да угуши дискусију или отера кориснике са наших платформи (нпр. коришћење језика ради малтретирања људи са којима постоји неслагање путем репетитивних постова или постова који се не односе на тему). Схватамо да малтретирање усмерено на малолетна лица може да буде посебно штетно, па примењујемо појачан надзор омаловажавајућег садржаја усмереног на особе млађе од 18 година.

Трговина људима и проституција. Забрањена је употреба услуга компаније Verizon Media за поспешивање трговине сексом, других облика трговине људима или комерцијалних сексуалних активности. Ако видите трговину људима у услугама компаније Verizon Media, пријавите је и охрабрите жртве да се обрате полицији.

Илегалне дроге. Забрањени су прикази употребе илегалних дрога и описи начина производње или набавке илегалних дрога. Такође су на нашим платформама забрањене куповина и продаја дрога било које врсте.

Илегалне активности. Забрањен је садржај који промовише или поспешује илегалне активности. То обухвата дистрибуцију, куповину и продају илегалних артикала.

Заштита приватности корисника

Подаци за личну идентификацију и „доксинг“. Немојте јавно постављати осетљиве личне податке који припадају вама или другима. Ова забрана обухвата лозинке, идентификационе бројеве, информације о банковним рачунима, датуме рођења, кућне или пословне адресе и друге општепознате податке за личну идентификацију (PII). Посетите нашу страницу за помоћ да бисте пронашли додатне информације о заштити налога.  

Нарушавања приватности. Немојте постављати садржај који промовише, поспешује или документује нарушавање легитимних очекивања друге особе у погледу приватности. Ова забрана обухвата воајеристичке медије, интимне слике и видео записе постављене без сагласности, као и претње јавним постављањем слика у сврху срамоћења или узнемиравања друге особе.  Посетите нашу страницу за помоћ да бисте пронашли додатне информације о уклањању резултата претраге.

Чување интегритета наше платформе

Неаутентично понашање (нетачне информације, дезинформације и лажно представљање). Забрањен је садржај који има за циљ или који би могао да обмане или превари кориснике, или им на други начин нанесе штету. Ово обухвата покушаје да се гласачи лише права гласа или да се на други начин ометају избори. Не смете да покушавате да изазовете забуну између вас и друге особе, организације или компаније нити да обмањујете кориснике везано за порекло садржаја који постављате или за вашу повезаност са другом особом, организацијом или компанијом. Међутим, одређени изузеци, као што су пародија и сатира, могу бити дозвољени ако се јасно назначе.

Нежељени садржај/злоупотреба ресурса/малвер. Не смете да користите наше производе за слање масовних нежељених порука или постављање садржаја било које врсте који је репетитиван, не односи се на тему или је предвиђен да усмери комерцијалне активности на локацију која не припада компанији Verizon Media. Не смете да отворите нити користите више налога у сврху промовисања или сузбијања садржаја који постављате ви или друге особе или да бисте осујетили алатке за безбедност и модерирање садржаја које користи Verizon Media.  Не користите наше производе за „пецање“ или пренос вируса, малвера или било којих других ставки деструктивне природе. Не обављајте радње које би ометале рад мрежа, сервера или друге инфраструктуре која припада компанији Verizon Media или другима.

Напуштени налози. Ако више од годину дана нисте приступили налогу, он може да буде деактивиран, а сав садржај на њему, укључујући сачувану е-пошту, избрисан.  Посетите нашу страницу за помоћ да бисте пронашли додатне информације о затварању или деактивирању налога, као и о томе како да преузмете своје податке. 

Поштовање интелектуалне својине

Ауторска права и интелектуална својина. Не постављајте садржај који крши ауторска права, жиг или друга права на интелектуалну својину коју неко други има. Уклонићемо такав садржај ако га откријемо или пошто то буде захтевао носилац права. Да бисте сазнали више, прегледајте Смернице за ауторска права и интелектуалну својину.

Последњи пут ажурирано: 8 фебруар 2021.